REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na vepřovo svíčkovou, tedy tzv. panenskou, což je část masa, která leží uvnitř pod žebry směrem ke hřbetní kosti po délce vepřové pečínky. Je to nejkvalitnější část věpřového, malý, ale výtečný váleček masa, který budeme podle tohoto receptu péct.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
500-600 gpanenské - vepřové svíčkové
100 gkořenové zeleniny
30 gslaniny
30 gmásla
15 gmouky
1/8 lsmetany
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Vepřovou panenskou osolíme, okořeníme pepřem a protáhneme na několika místech klínky slaniny
  2. Na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu orestujeme na másle, na ni vložíme prošpikovanou svíčkovou
  3. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou, doměkka, pečeme po obou stranách!
  4. Maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu zahustíme a dochutíme kyselou smetanou ve které zrozmícháme mouku
  5. Váleček vrátíme do omáčky prohřát
  6. Panenskou servírujem nakrájenou na plátky a přelitou procezenou omáčkou, ovšem pokud ji nechcete rustikální, pak ji necedíme!
Doporučení:

Šťávu lze daké dochutit místo smteny rajskými jablíčky, které se 15 minut nechají v omáčce rozkrájené péct spolu s masem, pak se omáčka přecedí, zapráší moukou a nechá ještě chvíli povařit. K masu se hodí rýže, těstoviny apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy