REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
150 gtenkých plátků anglické slaniny
250 mlvývaru
150 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
100 gčerstvého sýra
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na cuketové placičky:
500 gnastrouhané cukety
80 gčedaru
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Panenky očistíme, omyjeme, osušíme, do každé ostrým nožem uděláme otvor tak, aby vznkla kapsa k naplnění, lehce je osolíme i opepříme
2. Na nádivku v misce smícháme čerstvý sýr, na jemno nasekanou petrželku, strouhanku, vymačkanou na hrubo nastrouhanou cuketu a dochutíme solí i pepřem
3. Připravenou nádivkou naplníme panenky, každou zabalíme do plátků slaniny a ze všech stran opečeme v pekáčku na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut, pak je vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, pak šťávu rozšleháme, dochutíme solí i pepřem a necháme chvíli provařit
5. Na placičky nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odpočinout, potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, strouhaný čedar, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme malé placičky, které v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
6. Plněné panenky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a každou porci doplníme cuketovými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy