REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
150 gtenkých plátků anglické slaniny
250 mlvývaru
150 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
100 gčerstvého sýra
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na cuketové placičky:
500 gnastrouhané cukety
80 gčedaru
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Panenky očistíme, omyjeme, osušíme, do každé ostrým nožem uděláme otvor tak, aby vznkla kapsa k naplnění, lehce je osolíme i opepříme
2. Na nádivku v misce smícháme čerstvý sýr, na jemno nasekanou petrželku, strouhanku, vymačkanou na hrubo nastrouhanou cuketu a dochutíme solí i pepřem
3. Připravenou nádivkou naplníme panenky, každou zabalíme do plátků slaniny a ze všech stran opečeme v pekáčku na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut, pak je vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, pak šťávu rozšleháme, dochutíme solí i pepřem a necháme chvíli provařit
5. Na placičky nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odpočinout, potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, strouhaný čedar, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme malé placičky, které v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
6. Plněné panenky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a každou porci doplníme cuketovými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy