REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
150 gtenkých plátků anglické slaniny
250 mlvývaru
150 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
100 gčerstvého sýra
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na cuketové placičky:
500 gnastrouhané cukety
80 gčedaru
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Panenky očistíme, omyjeme, osušíme, do každé ostrým nožem uděláme otvor tak, aby vznkla kapsa k naplnění, lehce je osolíme i opepříme
2. Na nádivku v misce smícháme čerstvý sýr, na jemno nasekanou petrželku, strouhanku, vymačkanou na hrubo nastrouhanou cuketu a dochutíme solí i pepřem
3. Připravenou nádivkou naplníme panenky, každou zabalíme do plátků slaniny a ze všech stran opečeme v pekáčku na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut, pak je vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, pak šťávu rozšleháme, dochutíme solí i pepřem a necháme chvíli provařit
5. Na placičky nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odpočinout, potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, strouhaný čedar, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme malé placičky, které v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
6. Plněné panenky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a každou porci doplníme cuketovými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy