REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
150 gtenkých plátků anglické slaniny
250 mlvývaru
150 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
100 gčerstvého sýra
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na cuketové placičky:
500 gnastrouhané cukety
80 gčedaru
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Panenky očistíme, omyjeme, osušíme, do každé ostrým nožem uděláme otvor tak, aby vznkla kapsa k naplnění, lehce je osolíme i opepříme
2. Na nádivku v misce smícháme čerstvý sýr, na jemno nasekanou petrželku, strouhanku, vymačkanou na hrubo nastrouhanou cuketu a dochutíme solí i pepřem
3. Připravenou nádivkou naplníme panenky, každou zabalíme do plátků slaniny a ze všech stran opečeme v pekáčku na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut, pak je vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, pak šťávu rozšleháme, dochutíme solí i pepřem a necháme chvíli provařit
5. Na placičky nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odpočinout, potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, strouhaný čedar, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme malé placičky, které v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
6. Plněné panenky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a každou porci doplníme cuketovými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy