REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
150 gtenkých plátků anglické slaniny
250 mlvývaru
150 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
100 gčerstvého sýra
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na cuketové placičky:
500 gnastrouhané cukety
80 gčedaru
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Panenky očistíme, omyjeme, osušíme, do každé ostrým nožem uděláme otvor tak, aby vznkla kapsa k naplnění, lehce je osolíme i opepříme
2. Na nádivku v misce smícháme čerstvý sýr, na jemno nasekanou petrželku, strouhanku, vymačkanou na hrubo nastrouhanou cuketu a dochutíme solí i pepřem
3. Připravenou nádivkou naplníme panenky, každou zabalíme do plátků slaniny a ze všech stran opečeme v pekáčku na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut, pak je vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, pak šťávu rozšleháme, dochutíme solí i pepřem a necháme chvíli provařit
5. Na placičky nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odpočinout, potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, strouhaný čedar, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme malé placičky, které v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
6. Plněné panenky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a každou porci doplníme cuketovými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Objevte pozitivní účinky medu na váš organismus

Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy