REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s restovanou zeleninou a žampiony na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová panenka upečená na orestované zelenině spolu s houbami, obalená v koření, bylinkách a nakonec i ve slaninové košilce, servírovaná nejlépe s bramborovou kaší.


Ingredience:
400 gvepřové panenky
200 gslaniny
6 ksmalých žampionů
2 kscibule
1 ksvětší mrkve
1/4 ksceleru
0,5 lvývaru
2 dlčerveného vína
bylinkové koření
cukr dle chuti
barevný pepř
sůl

Postup:

1. Na troše oleji zesklovatíme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou slaninu (jen 3 plátky – zbytek použijeme na panenku) a restujeme do zlata
2. Pak přidáme nasekaný česnek, na nudličky nakrájenou mrkev (použijeme jen půlku, druhá půlka půjde k masu), půlku dávky celeru, též na nudličky a žampiony na čtvrtky, restujeme asi 10 minut, pak zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme do měkka
3. Připravíme si zapékací mísu s poklopem a vymažeme máslem
4. Panenku obalíme v bylinkovém koření a rozdrceném pepři, zprudka osmahneme na oleji a obalíme ji do slaniny, přendáme do mísy, pokapeme olejem, přidáme cibuli, druhý díl mrkve a celeru a navrch dáme pár oříšků másla
5. Přiklopíme a dáme péci na 200 °C asi 20 minut
6. Po upečení vyjmeme ze zapékací mísy maso a všechen zbytek vlijeme do omáčky, omáčku provaříme a zahustíme, dochutíme solí, pepřem a cukrem
7. Na talíř zdobíme nejprve kaši, maso na plátky a na každou porci dáme pár nudliček restované zeleniny a žampiony, přelijeme omáčkou a sypeme petrželkou.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy