REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené plátky vepřové pečeně servírované spolu s podušenými houbami a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksřízky z vepřové pečeně
3 ksparikových lusků
3 ksrajčat
1 ksvětší cibule
150 gčerstvých hub
60 gtuku
2 lžičkyhladké mouky
2 lžičkymleté sladké papriky
1 lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme
2. Hladkou mouku promícháme s mletou červenou paprikou, kořením kari a v této směsi řízky obalíme
3. Na rozehřátém tuku maso po obou stranách zprudka opečeme, hotové plátky vytáhneme a uchováme v teple
4. Na zbylém tuku zpěníme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, omyté, okapané a na plátky nakrájené houby, na proužky nakrájenou, jadřinců zbavenou papriku a na čtvrtky nakrájená, omytá rajčata
5. Lehce promícháme a přikryté podusíme, nakonec směs dochutíme solí
6. Jednotlivé plátky opečeného masa pokryjeme podušenou zeleninovou směsí s houbami a servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy