REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.


Ingredience:
400 gočištěné a odblaněné vepřové panenky
300 gsyrové oloupané červené řepy
2 lžíceHellmann´s Tatarské omáčky Delikátní
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkaGurmánské hořčice Hellmann’s
pepř
sůl
Krusta:
2 lžícestrouhanky
1 lžícemásla nebo olivového oleje
1 ksplátek toustového chleba
1 ksstroužek česneku
několik jehliček rozmarýnu
snítka tymiánu
špetka soli

Postup:
  1. V mixéru rozmixujte ingredience na drobenku, když ji zmáčknete v ruce, bude držet tvar, ale nebude příliš mastná
  2. Celý kus masa osolíme a opepříme, potřeme tenkým filmem hořčice, položíme na plech a naneseme tenkou vrstvu krusty (cca 3 mm), pomocí rukou ji k masu přimáčkneme
  3. Vložíme do dobře rozehřáté trouby a upečeme cca 10 – 12 minut při 210 °C, poté ihned vložíme na další 2 minuty pod gril, aby krusta zezlátla
  4. Vyjmeme z trouby, necháme 5 – 10 minut na teplém místě odpočinout a krájíme na tenké, cca 1,5 cm silné, plátky
  5. Podáváme s Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám celé jídlo krásně dochutí
  6. Na podávání si připravte hranolky z červené řepy; plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj řepu nakrájenou na hranolky nebo silnější měsíčky, osolíme, polejeme olejem a promícháme, pečeme v troubě při teplotě 190 °C cca 25 – 35 minut – doměkka a dozlatova, upečené promícháme s lístky tymiánu, můžeme dosolit vločkami soli.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy