V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.
Ingredience:
400 g | očištěné a odblaněné vepřové panenky |
300 g | syrové oloupané červené řepy |
2 lžíce | Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | Gurmánské hořčice Hellmann’s |
pepř | |
sůl | |
Krusta: | |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | másla nebo olivového oleje |
1 ks | plátek toustového chleba |
1 ks | stroužek česneku |
několik jehliček rozmarýnu | |
snítka tymiánu | |
špetka soli |
Postup:
- V mixéru rozmixujte ingredience na drobenku, když ji zmáčknete v ruce, bude držet tvar, ale nebude příliš mastná
- Celý kus masa osolíme a opepříme, potřeme tenkým filmem hořčice, položíme na plech a naneseme tenkou vrstvu krusty (cca 3 mm), pomocí rukou ji k masu přimáčkneme
- Vložíme do dobře rozehřáté trouby a upečeme cca 10 – 12 minut při 210 °C, poté ihned vložíme na další 2 minuty pod gril, aby krusta zezlátla
- Vyjmeme z trouby, necháme 5 – 10 minut na teplém místě odpočinout a krájíme na tenké, cca 1,5 cm silné, plátky
- Podáváme s Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám celé jídlo krásně dochutí
- Na podávání si připravte hranolky z červené řepy; plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj řepu nakrájenou na hranolky nebo silnější měsíčky, osolíme, polejeme olejem a promícháme, pečeme v troubě při teplotě 190 °C cca 25 – 35 minut – doměkka a dozlatova, upečené promícháme s lístky tymiánu, můžeme dosolit vločkami soli.
Zdroj: www.hellmanns.cz