REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.


Ingredience:
400 gočištěné a odblaněné vepřové panenky
300 gsyrové oloupané červené řepy
2 lžíceHellmann´s Tatarské omáčky Delikátní
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkaGurmánské hořčice Hellmann’s
pepř
sůl
Krusta:
2 lžícestrouhanky
1 lžícemásla nebo olivového oleje
1 ksplátek toustového chleba
1 ksstroužek česneku
několik jehliček rozmarýnu
snítka tymiánu
špetka soli

Postup:
  1. V mixéru rozmixujte ingredience na drobenku, když ji zmáčknete v ruce, bude držet tvar, ale nebude příliš mastná
  2. Celý kus masa osolíme a opepříme, potřeme tenkým filmem hořčice, položíme na plech a naneseme tenkou vrstvu krusty (cca 3 mm), pomocí rukou ji k masu přimáčkneme
  3. Vložíme do dobře rozehřáté trouby a upečeme cca 10 – 12 minut při 210 °C, poté ihned vložíme na další 2 minuty pod gril, aby krusta zezlátla
  4. Vyjmeme z trouby, necháme 5 – 10 minut na teplém místě odpočinout a krájíme na tenké, cca 1,5 cm silné, plátky
  5. Podáváme s Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám celé jídlo krásně dochutí
  6. Na podávání si připravte hranolky z červené řepy; plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj řepu nakrájenou na hranolky nebo silnější měsíčky, osolíme, polejeme olejem a promícháme, pečeme v troubě při teplotě 190 °C cca 25 – 35 minut – doměkka a dozlatova, upečené promícháme s lístky tymiánu, můžeme dosolit vločkami soli.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy