REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.


Ingredience:
400 gočištěné a odblaněné vepřové panenky
300 gsyrové oloupané červené řepy
2 lžíceHellmann´s Tatarské omáčky Delikátní
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkaGurmánské hořčice Hellmann’s
pepř
sůl
Krusta:
2 lžícestrouhanky
1 lžícemásla nebo olivového oleje
1 ksplátek toustového chleba
1 ksstroužek česneku
několik jehliček rozmarýnu
snítka tymiánu
špetka soli

Postup:
  1. V mixéru rozmixujte ingredience na drobenku, když ji zmáčknete v ruce, bude držet tvar, ale nebude příliš mastná
  2. Celý kus masa osolíme a opepříme, potřeme tenkým filmem hořčice, položíme na plech a naneseme tenkou vrstvu krusty (cca 3 mm), pomocí rukou ji k masu přimáčkneme
  3. Vložíme do dobře rozehřáté trouby a upečeme cca 10 – 12 minut při 210 °C, poté ihned vložíme na další 2 minuty pod gril, aby krusta zezlátla
  4. Vyjmeme z trouby, necháme 5 – 10 minut na teplém místě odpočinout a krájíme na tenké, cca 1,5 cm silné, plátky
  5. Podáváme s Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám celé jídlo krásně dochutí
  6. Na podávání si připravte hranolky z červené řepy; plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj řepu nakrájenou na hranolky nebo silnější měsíčky, osolíme, polejeme olejem a promícháme, pečeme v troubě při teplotě 190 °C cca 25 – 35 minut – doměkka a dozlatova, upečené promícháme s lístky tymiánu, můžeme dosolit vločkami soli.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy