vepřové maso
Pečené vepřové plecko po selsku
Plátky vepřového plecka ochucené prolisovaným česnekem smíchaným se solí a kmínem, v troubě upečené na cibulce doměkka.
Pečení vrabci
Ochucené špalíčky bůčku upečené spolu s cibulí, podlité světlým pivem.
Pečený bok s cibulí, pyré z červeného zelí, bramborové knedlíčky a vídeňská cibulka
Zavařené maso. Klasika, kterou má doma ve špajzu téměř každý z nás. Někdo si toto maso jen tak naklade na chléb a společně s cibulkou a hořčicí konzumuje. Stačí ale trocha fantazie a rázem máte něco slavnostního, čím můžete potěšit doslova každého, včetně těch největších gurmánů. Pro tento recept jsme vybrali pečený vepřový bok s cibulí od pana Vanického z Plzeňského kraje, který s touto pochoutkou získal v roce 2022 prestižní ocenění Regionální potravina.
Pečený bok s nádivkou
V boku vyříznutá kapsa, ta naplněná nádivkou, bok na několika místech naříznutý, svázaný upečený doměkka, podlévaný vodou a přelévaný šťávou z výpeku.
Pečený bok s třešňovou omáčkou
Uvařený vepřový bůček, upečený v troubě dokřupava, servírovaný po plátcích podlití třešňovou omáčkou.
Pečený bůček II.
Bůček potřený utřeným česnekem se solí, upečený dozlatova s cibulí a česnekem.
Pečený bůček na česneku
Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá.
Pečený bůček na kmíně
Základní recept na klasický, dozlatova upečený, bůček servírovaný za studena s chlebem, nebo jako hlavní chod například se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Pečený bůček na zázvoru a česneku
Bůček nakrájený na tenké plátky, potřený česnekem, ochucený zázvorem. Pečený pozvolna v troubě a polévaný pivem.
Pečený bůček s blumami
Kostky vepřového bůčku upečené na černém pivu spolu s blumami doměkka.
Pečený vepřový bůček II.
Kostky bůčku pečené s cibulkou a dalšími ingrediencemi doměkka.
Pekelníkova kotleta
Minutkově na pánvi na oleji připravené plátky kotlety, ochucené dijonskou hořčicí, stroužky česneku, worcestrem …, servírované s čerstvým chlebem.
Pikantní bůček II.
Bůček potřený pikantní marinádou, v troubě přikrytý alobalem upečený doměkka. Recept je inspirovaný indickou a čínskou kuchyní.
Pikantní maso ve špenátu
Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.
Pikantní řízky na čalamádě
Zprudka opečené vepřové řízky, servírované na pikantní podušené zelenině.
Pikantní směs na topinky
Další varianta chutné masové směsi vhodná k podávání na topinkách nebo opečených toustech.
Pikantní špíz
Špízy připravené z vepřové panenky, žampiónů, anglické slaniny a cibule.
Pikantní vepřová krkovice
Vepřová krkovice potřená pikantní Harisou, opečená zprudka na oleji, servírovaná posypaná nastrouhanou nivou.
Pikantní vepřová pečeně
Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.
Pikantní vepřová žebírka dušená
Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.
reklama