REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Pečené vepřové plecko po selsku

Plátky vepřového plecka ochucené prolisovaným česnekem smíchaným se solí a kmínem, v troubě upečené na cibulce doměkka.

Pečení vrabci

Ochucené špalíčky bůčku upečené spolu s cibulí, podlité světlým pivem.

Pečený bok s cibulí, pyré z červeného zelí, bramborové knedlíčky a vídeňská cibulka

Zavařené maso. Klasika, kterou má doma ve špajzu téměř každý z nás. Někdo si toto maso jen tak naklade na chléb a společně s cibulkou a hořčicí konzumuje. Stačí ale trocha fantazie a rázem máte něco slavnostního, čím můžete potěšit doslova každého, včetně těch největších gurmánů. Pro tento recept jsme vybrali pečený vepřový bok s cibulí od pana Vanického z Plzeňského kraje, který s touto pochoutkou získal v roce 2022 prestižní ocenění Regionální potravina.

Pečený bok s nádivkou

V boku vyříznutá kapsa, ta naplněná nádivkou, bok na několika místech naříznutý, svázaný upečený doměkka, podlévaný vodou a přelévaný šťávou z výpeku.

Pečený bok s třešňovou omáčkou

Uvařený vepřový bůček, upečený v troubě dokřupava, servírovaný po plátcích podlití třešňovou omáčkou.

Pečený bůček II.

Bůček potřený utřeným česnekem se solí, upečený dozlatova s cibulí a česnekem.

Pečený bůček na česneku

Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá.

Pečený bůček na kmíně

Základní recept na klasický, dozlatova upečený, bůček servírovaný za studena s chlebem, nebo jako hlavní chod například se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Pečený bůček na zázvoru a česneku

Bůček nakrájený na tenké plátky, potřený česnekem, ochucený zázvorem. Pečený pozvolna v troubě a polévaný pivem.

Pečený bůček s blumami

Kostky vepřového bůčku upečené na černém pivu spolu s blumami doměkka.

Pečený vepřový bůček II.

Kostky bůčku pečené s cibulkou a dalšími ingrediencemi doměkka.

Pekelníkova kotleta

Minutkově na pánvi na oleji připravené plátky kotlety, ochucené dijonskou hořčicí, stroužky česneku, worcestrem …, servírované s čerstvým chlebem.

Pikantní bůček II.

Bůček potřený pikantní marinádou, v troubě přikrytý alobalem upečený doměkka. Recept je inspirovaný indickou a čínskou kuchyní.

Pikantní maso ve špenátu

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.

Pikantní řízky na čalamádě

Zprudka opečené vepřové řízky, servírované na pikantní podušené zelenině.

Pikantní směs na topinky

Další varianta chutné masové směsi vhodná k podávání na topinkách nebo opečených toustech.

Pikantní špíz

Špízy připravené z vepřové panenky, žampiónů, anglické slaniny a cibule.

Pikantní vepřová krkovice

Vepřová krkovice potřená pikantní Harisou, opečená zprudka na oleji, servírovaná posypaná nastrouhanou nivou.

Pikantní vepřová pečeně

Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.

Pikantní vepřová žebírka dušená

Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy