REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bok s třešňovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený vepřový bůček, upečený v troubě dokřupava, servírovaný po plátcích podlití třešňovou omáčkou.


Ingredience:
600 gvepřového boku bez kosti
200 gsušených třešní
50 gmásla
4 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
2 kskarotky
2 ksstroužky česneku
1 ksanýzu
1/4 ksceleru
4 lžíceolivového oleje
2 lžícemedu
1 lžičkainstantní jíšky
1 lvody
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce s jedním litrem vody přidáme bobkové listy, hřebíčky, anýz, med, očištěné a na kolečka nakrájené karotky, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, oškrábaný a na kolečka nakrájený celer a polovinu sušených třešní
2. Vše přivedeme k varu, okořeníme pepřem, osolíme a vložíme maso, pomalu ho vaříme doměkka, hotové maso vytáhneme a necháme vychladit
3. Maso dáme do pekáčku se třemi lžícemi olivového oleje a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme, dokud maso nezíská křupavou kůrku
4. Vývar z masa svaříme na polovinu původního množství, scedíme přes cedník a dáme stranou
5. Druhou polovinu sušených třešní orestujeme na másle a lžíci olivového oleje, zalijeme je připraveným, zredukovaným vývarem, zahustíme lžičkou jíšky a 5 minut pomalu povaříme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem
6. Maso nakrájené na plátky servírujeme podlité třešňovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy