REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček potřený utřeným česnekem se solí, upečený dozlatova s cibulí a česnekem.


Ingredience:
1-1,5 kgbůčku
6 ksstroužků česneku
2 kscibule
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky a polovinu oloupaných stroužků česneku utřeme se solí, zbylé stroužky nakrájíme na plátky
2. Očištěný bůček opláchneme, osušíme, kůži bůčku nakrájíme nožem do čtverečků a do kůže i masa vetřeme česnek utřený se solí
3. Maso vložíme do pekáčku kůží dolů, posypeme nakrájenou cibulí, kmínem, zbylým česnekem a podlijeme trochou vody
4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme zakryté při 160 °C asi 2,5 hodiny, za občasného obracení, podlévání vodou a přelévání výpekem
5. Ke konci pečení bůček otočíme kůží nahoru, odkryjeme, dopečeme doměkka a aby měl křupavou kůrčičku.

Doporučení:

Můžeme také bůček potřít jen solí promíchanou s trochou sladké papriky a během pečení podlévat pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy