REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bok s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V boku vyříznutá kapsa, ta naplněná nádivkou, bok na několika místech naříznutý, svázaný upečený doměkka, podlévaný vodou a přelévaný šťávou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřového boku bez kosti
150 gjater
100 ganglické slaniny
3 ksžemle
2 ksvejce
1 lžícemásla
muškátový oříšek
česnek
mléko
voda
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. V boku vytvoříme nožem otvor tak, aby se do něj vešla nádivka
2. Tu vyrobíme takto: nakrájíme pečivo na kostky, opražíme jej na sucho na pánvi, pokropíme mlékem, pak přidáme nakrájená játra, anglickou, žloutky, ušlehané bílky, dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a česnekem
3. Nádivkou naplníme kapsu, svážeme ze všech stran nasolený bok, také nařízneme kůži
4. Pečeme nejprve zprudka, tak na 220 °C, pak snížíme teplotu na 200 °C a nakonec dopékáme na barvu, celkem asi 1,5 hodiny, maso během pečení podléváme vodou a přeléváme šťávou z výpeku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy