REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané a osolené vepřové kotlety, potřené směsí ze sójové omáčky, citrónové šťávy, hořčice, oleje a pepře, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceoleje
1 lžícehořčice
2 lžičkysójové omáčky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety si omyjeme, osušíme, u kosti a po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme a osolíme
2. Pak si v misce promícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou, hořčicí, olejem a pepřem
3. Poté kotlety vložíme do pekáčku, potřeme z obou stran připravenou směsí, pekáček přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, potom kotlety obrátíme, podlijeme trochou vody a kotlety upečeme doměkka.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy