Ochucené špalíčky bůčku upečené spolu s cibulí, podlité světlým pivem.
Ingredience:
800 g | prorostlého vepřového bůčku |
250 ml | světlého piva |
2 lžičky | grilovacího koření |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný prorostlý bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem
2. Maso vložíme do pekáčku, obložíme oloupanými, na hrubo nakrájenými cibulemi, podlijeme polovinou světlého piva, dáme do trouby a pečeme při 180 °C do poloměkka za občasného promíchání
3. Před dopečením posypeme grilovacím kořením a pak měkké maso vyndáme
4. Výpek zaprášíme hladkou moukou, rozmícháme, přilijeme zbývající světlé pivo a vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.
Podáváme s chlupatými knedlíky a dušeným zelím.