REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečení vrabci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené špalíčky bůčku upečené spolu s cibulí, podlité světlým pivem.


Ingredience:
800 gprorostlého vepřového bůčku
250 mlsvětlého piva
2 lžičkygrilovacího koření
1 lžičkamletého kmínu
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný prorostlý bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem
2. Maso vložíme do pekáčku, obložíme oloupanými, na hrubo nakrájenými cibulemi, podlijeme polovinou světlého piva, dáme do trouby a pečeme při 180 °C do poloměkka za občasného promíchání
3. Před dopečením posypeme grilovacím kořením a pak měkké maso vyndáme
4. Výpek zaprášíme hladkou moukou, rozmícháme, přilijeme zbývající světlé pivo a vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s chlupatými knedlíky a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy