REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové plecko po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového plecka ochucené prolisovaným česnekem smíchaným se solí a kmínem, v troubě upečené na cibulce doměkka.


Ingredience:
800 gvepřového plecka
100 gsádla
20 ghladké mouky
1 lvody
2-3 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké cibule
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřové plecko nakrájíme na silnější plátky, ty potřeme česnekem utřeným se solí
2. Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka, rozložíme je do pekáče, přidáme kousky sádla, poklademe vepřové plátky, maso okořeníme kmínem a podlijeme vodou
3. Pečeme za občasného podlévání a přelévání masa výpekem doměkka, pohlídáme si, aby se cibule pod masem nepřipálila, plátky nejméně jednou obrátíme
4. Upečené plecko vyjmeme a vzniklou šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přiměřeně dolijeme vodou, rozmícháme a šťávu zredukujeme, případně dochutíme solí
5. Plátky plecka servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, knedlíky, červené nebo bílé zelí, špenát nebo kapustu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy