REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové koleno s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kolena upečená s nakrájenými jablky a křenovou omáčkou doměkka.


Ingredience:
2 ksvepřových kolen
2 ksbobkového listu
7 kskuliček pepře
16 kshřebíčků
2 lžícedijonské hořčice
4 lžíceoleje
100 gčerstvého křenu
60 gcukru krupice
1 kgjablek
1 ljablečného džusu
voda
sůl

Postup:

1. Kolena zbavíme chloupků, dobře omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme kuličky pepře, bobkové listy a na mírném ohni vaříme 60 minut
2. Předvařená kolena vyndáme (vývar si necháme na podlévání), osušíme, kůži nařežeme do mřížky a napícháme do ní hřebíčky
3. Pak kolena potřeme dijonskou hořčicí, na rozehřátém oleji v pekáčku je ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vývaru, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
4. Připravíme si křenovou omáčku; v pánvi necháme krupicový cukr zkaramelizovat, zalijeme ho jablečným džusem, dobře rozmícháme, přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený křen a na mírném ohni omáčku zredukujeme na polovinu
5. Když jsou kolena téměř měkká, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na silnější plátky nakrájená jablka, křenovou omáčku a vše dopečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy