Na pánvi opečené steaky, v troubě zapečené spolu s rajčaty, mozzarellou, chřestem a bazalkovým pestem.
Ingredience:
4 ks | vepřových steaků |
3 ks | rajčat |
1 kg | bílého chřestu + voda |
200 g | mozzarelly |
3 lžíce | bazalkového pesta |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje + na vymazání |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme z něho dřevnaté konce, uvaříme ho 12 minut v osolené vodě, pak slijeme, necháme okapat a stonky překrojíme napůl
2. Rajčata omyjeme a spolu s mozzarellou nakrájíme na plátky
3. Steaky omyjeme, osušíme, tučné okraje několikrát nakrojíme, prudce je opečeme na 1 lžící rozehřátého másla i oleje, osolíme, opepříme, vložíme do vymazané zapékací mísy, potřeme 1 lžící bazalkového pesta, obložíme rajčaty a chřestem a pokryjeme mozzarellou
4. Pak nahoru ještě rozprostřeme 2 lžíce bazalkového pesta a v předehřáté troubě na 220 °C (horkovzdušné na 200 °C) zapečeme 8-10 minut.