REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové kotlety s lečem

Naklepané vepřové kotlety ochucené pepřem a solí, opečené na sádle, servírované přelité připravenou směsí ze sterilizovaného leča, kečupu, cibule, česneku, pepře a soli.

Vepřové kotlety s pastou mujdei

Opečené vepřové kotlety potřené pastou z česneku, oleje, octa, vývaru a soli.

Vepřové kotlety s pórkem

Dušený pórek s česnekem zahuštěný bramborovým škrobem, servírovaný na opečených vepřových kotletách na oleji.

Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami

Plátky vepřové kotlety zprudka opečené na pánvi na sádle, servírované s podušenou salátovou okurkou a rajčaty ve šťávě po opékání.

Vepřové kotlety se zelím

Opečené kotlety dušené s cibulí, zelím a kořením, dochucené bílým vínem.

Vepřové kotlety se zelím

Opečené kotlety podušené na zelí.

Vepřové kotlety se žampionovou směsí

Opečené vepřové steaky podávané spolu se žampionovou směsí.

Vepřové kotlety se žampióny v alobalu

Vepřové kotlety opečené na sádle, poté zabalené do alobalu společně s osmahnutou cibulkou, žampióny a petrželkou, zapečené v troubě.

Vepřové kotlety Texas

Plátky vepřových kotlet marinované v marinádě z oleje a koření Gril Texas, ugrilované na rozpáleném grilu.

Vepřové kotlety v jablečné marinádě

Kotlety marinované v jablečném džusu a dalších ingrediencích, okapané, grilované na roštu venkovního grilu. Recept podle Zdeňka Pohlreicha z pořadu “Šéf na grilu”.

Vepřové kotlety v meduňkovém zelí

Kysané zelí a opečené kotlety dušené na cibulovém základě s dalšími ingrediencemi.

Vepřové kotlety v ostré omáčce

Grilované kotlety, servírované s pikantní omáčkou z kečupu, octa, cibule a dalších ingrediencí.

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Na pánvi na oleji zprudka opečené vepřové kotlety, servírované s omáčkou ze šunky, másla, vody, smetany na šlehání a bílého vína.

Vepřové kousky na pivu s pasírovanou omáčkou z kořeněné zeleniny

Na sádle orestované kostky vepřového plecka, podušené do měkka na cibuli a kořenové zelenině, podlité vodou nebo vývarem a pivem. Servírované s propasírovanou omáčkou zahuštěnou chlebovou strouhankou.

Vepřové kung pao

Opečené kousky masa spolu se zázvorem, cibulkami a burskými oříšky, nakonec přelité hustou omáčkou.

Vepřové maso dušené v kapustě

Konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě smíchaná s podušenou kapustou.

Vepřové maso na divoko

Pečená vepřová kýta s kořením a rybízovou zavařeninou.

Vepřové maso na divoko II.

Maso prošpikované slaninou podušené na cibulovém základě spolu s petrželí, celerem a kořením, zalité vývarem.

Vepřové maso na kari

Krátce marinované kousky vepřového ramínka orestované na cibulovém základě, ochucené solamylem, cukrem, vínem, sójovou omáčkou a koření kari.

Vepřové maso na kari s rajčaty

Kostky vepřového masa podušené na cibuli a rajčatech.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy