REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety plněné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety plněné šunkou a sýrem, servírované s podušenými rajčaty a houbami.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety po 200 g
4 ksplátky sýra eidamu nebo goudy
4 ksplátky šunky
2 kscibule
500 grajčat
200 gžampionů
20 gmásla
2 lžíceoleje
oregano (dobromysl)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do kotlet prořízneme kapsy
2. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami
3. Opepříme a osolíme
4. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a kotlety restujeme (opékáme) na každé straně asi 6 minut,pak maso udržujeme v teple
5. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět
6. Rajčata spaříme, oloupeme, vybereme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli
7. Vše asi 10 minut podusíme
8. Přidáme očištěné žampiony a dusíme dalších 10 minut, poté omáčku okořeníme a podáváme s kotletami.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy