REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety po plzeňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové kotlety, servírované přelité chlebovou omáčkou ochucenou pivem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
3 kskůrky z chleba (asi 80 g)
1 ksvětší stroužek česneku
1/2 kskostky bujónu
1/4 kscibule
1/4 lplzeňského piva
2 lžícesádla
trochu majoránka
kmín
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kotlety naklepeme z obou stran a zprudka je, z obou stran, opečeme, potom je vytáhneme, osolíme a okořeníme pepřem
2. V hrnci na zbytku tuku opražíme do červena chlebové kůrky
3. Ke kůrkám přidáme nadrobno nasekanou cibuli, utřený stroužek česneku, kmín, necháme jen krátce zpěnit
4. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou
5. Jakmile jsou kůrky rozvařené, omáčku propasírujeme do připraveného hrnce, ochutíme bujónem, pivem, kořeníme a jen krátce povaříme s vepřovými kotletami.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe vařené brambory a hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy