REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety s bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované vepřové kotlety, zapečené se sýrem.


Ingredience:
4 kskotlety bez kosti
150 gkonzervovaných rajčat
100 gnastrouhaného sýra
mletý pepř
bazalka
česnek
cibule
olivy
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety osolíme, opepříme a orestujeme je na oleji, pak maso uložíme v teple
2. Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata, která podusíme, nakonec přidáme nakrájené olivy
3. Řízky posypeme strouhaným sýrem a bazalkou a mírně je zapečeme, pod grilem nebo v mikrovlnné troubě, popřípadě na pánvi pod pokličkou, aby se sýr rozpustil
4. Orestované kotlety servírujeme s omáčkou z rajčat, můžeme přidat zelené fazolky dušené na másle.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy