Orestované vepřové kotlety, zapečené se sýrem.
Ingredience:
4 ks | kotlety bez kosti |
150 g | konzervovaných rajčat |
100 g | nastrouhaného sýra |
mletý pepř | |
bazalka | |
česnek | |
cibule | |
olivy | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety osolíme, opepříme a orestujeme je na oleji, pak maso uložíme v teple
2. Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata, která podusíme, nakonec přidáme nakrájené olivy
3. Řízky posypeme strouhaným sýrem a bazalkou a mírně je zapečeme, pod grilem nebo v mikrovlnné troubě, popřípadě na pánvi pod pokličkou, aby se sýr rozpustil
4. Orestované kotlety servírujeme s omáčkou z rajčat, můžeme přidat zelené fazolky dušené na másle.
Jako přílohu podáváme brambory.