Kotlety plněné podušenou směsí z mletého bůčku, hub a dalších ingrediencí, v remosce dušené doměkka.
Ingredience:
400 g | vepřové kotlety bez kosti |
100 g | mletého bůčku |
100 g | čerstvých hub |
50 g | tuku |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
zelená petrželová nať | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, dobře naklepeme, osolíme a opepříme
2. V remosce zpěníme na polovině rozehřátého tuku oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, pomletý bůček, vše opražíme a podusíme doměkka, necháme vychladnout, pak vmícháme vejce a na drobno nasekanou petrželku, podle chuti osolíme
3. Na kotlety rozdělíme připravenou směs, přehneme je a spojíme jehlou nebo párátkem
4. Potom v remosce opečeme na zbylém rozehřátém tuku, podlijeme vodou a dusíme doměkka.