REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety plněné čabajkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené vepřové kotlety potřené česnekem, naplněné směsí z čabajky, bílého vína, hořčice, žloutku a nastrouhaného tvrdého sýra, naplněné kotlety nejdříve zprudka orestované a poté podušené na bílém víně doměkka.


Ingredience:
4 kssilnějších plátků kotlet
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksčabajky
1 ksžloutku
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 dlbílého vína
4 lžíceoleje
3 lžíceplnotučné hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme
2. Čabajku nakrájíme na malé kostičky
3. Vepřové kotlety si očistíme, omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem, poté opatrně nařízneme okraje a do každé kotlety vytvoříme kapsu
4. Poté si připravíme směs na naplnění kotlet, na lžíci oleje si zpěníme cibuli, podlijeme lžící vína a chvilku dusíme, poté přidáme čabajku, nastrouhaný sýr, žloutek, hořčici a dochutíme pepřem, směs mícháme, dokud se žloutek nesrazí a sýr částečně nerozpustí
5. Připravenou směsí naplníme kapsy v kotletách a kapsy zašijeme provázkem na pečení
6. Pak si na pánvi rozehřejme zbylý olej, vložíme kotlety a zprudka orestujeme z obou stran, poté podlijeme zbytkem bílého vína a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka
7. Hotové plněné kotlety servírujeme ihned, dokud jsou teplé, například s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy