REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle opečené silnější plátky vepřové kotlety poprášené moukou a zázvorem, podušené v tlakovém hrnci zalité vodou. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky vepřové kotlety
1 kscibule
4 lžičkyhladké mouky
20 gsádla
zázvor
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, poprášíme moukou a zázvorem, osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle přímo v tlakovém hrnci
2. Opečené maso vyjmeme, na sádle po mase osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, zamícháme, přidáme zpět kotlety, zalijeme 2 dl horké vody, dochutíme trochou zázvorem, kmínem a solí
3. Dobře uzavřené dusíme v lakovém hrnci 15-20 minut doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy