Vepřové kotlety marinované v pikantní jogurtové marinádě, osmažené na oleji.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 kelímek | bílého jogurtu |
3 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | tlučeného kardamomu |
1/2 lžičky | drceného kmínu |
1/2 lžičky | mletého zázvoru |
mletý pepř | |
mletá sladká paprika | |
sůl |
Postup:
1. Z vepřových kotlet asi do poloviny odřízneme maso od kosti, kotlety lehce naklepeme, po obvodu nařízneme
2. Rozetřeme česnek a na jemno nasekáme cibuli, přidáme mletý kmín, pepř, sladkou papriku, tlučený kardamom, sůl a vše dobře promícháme
3. Pikantní směsí potřeme kotlety, zalijeme je jogurtem a necháme několik hodin odležet
4. Maso osmažíme z obou stran na mírně rozehřátém oleji, ne zprudka, jinak se vám jogurt začne připíkat.
Takto připravené kotlety servírujeme s podušenou rýží.
Poznámka:V některých receptech radí jogurt těsně před opečením z masa setřít.