REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety po indicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety marinované v pikantní jogurtové marinádě, osmažené na oleji.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 kelímekbílého jogurtu
3 lžíceoleje
1/2 lžičkytlučeného kardamomu
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/2 lžičkymletého zázvoru
mletý pepř
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Z vepřových kotlet asi do poloviny odřízneme maso od kosti, kotlety lehce naklepeme, po obvodu nařízneme
2. Rozetřeme česnek a na jemno nasekáme cibuli, přidáme mletý kmín, pepř, sladkou papriku, tlučený kardamom, sůl a vše dobře promícháme
3. Pikantní směsí potřeme kotlety, zalijeme je jogurtem a necháme několik hodin odležet
4. Maso osmažíme z obou stran na mírně rozehřátém oleji, ne zprudka, jinak se vám jogurt začne připíkat.

Doporučení:

Takto připravené kotlety servírujeme s podušenou rýží.

Poznámka:

V některých receptech radí jogurt těsně před opečením z masa setřít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy