REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová panenka s restovanou zeleninou a žampiony na víně

Vepřová panenka upečená na orestované zelenině spolu s houbami, obalená v koření, bylinkách a nakonec i ve slaninové košilce, servírovaná nejlépe s bramborovou kaší.

Vepřová panenka se smetanovou kari omáčkou

Rychle restované medailonky z vepřové panenky přelité jemnou omáčkou připravenou z kari koření, smetany, výpeku z masa a petrželky.

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Pečená vepřová panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Vepřová panenka se špenátem v listovém kabátku

V bylinkách naložená vepřová panenka, zprudka opečená na pánvi, pak zabalená do listového těsta obložená chvíli podušeným ochuceným špenátem, plátky schwarzwaldské šunky a slaniny, nakonec upečená v troubě.

Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.

Vepřová panenka v olivové krustě

V olivové krustě obalená vepřová panenka, upečená v troubě, servírovaná ozdobená tymiánem.

Vepřová panenka v ořechové krustě se zeleninou

Opečená panenka potřená ořechovou směsí a v troubě krátce zapečená, servírovaná s opečenou zeleninou.

Vepřová panenka ve smetanové omáčce s hříbky

Minutkově na pánvi připravená panenka. Jde o plátky panenky orestované zprudka na pánvi, pak podušené ve vývaru spolu s houbami. Omáčka připravená spolu s masem z výpeku v pánvičce, smetany, vejce, mouky…

Vepřová panenka Wellington

Hovězí Wellington nebo také svíčková Wellington je způsob úpravy hovězího masa používaný v anglické kuchyni. Díky ceně hovězího masa si ale Češi oblíbili tento recept pozměněný, připravený z válečku vepřové panenky.

Vepřová panenská pečeně

Recept na vepřovo svíčkovou, tedy tzv. panenskou, což je část masa, která leží uvnitř pod žebry směrem ke hřbetní kosti po délce vepřové pečínky. Je to nejkvalitnější část věpřového, malý, ale výtečný váleček masa, který budeme podle tohoto receptu péct.

Vepřová pečeně

V celku upečená vepřová pečeně, servírovaná podlitá šťávou z výpeku.

Vepřová pečeně na česneku

V remosce na cibulovém základě se slaninou a česnekem podušené kostky masa doměkka.

Vepřová pečeně na dánský způsob

Kapsa z krkovičky plněná švestkami a jablky, upečená doměkka, servírovaná s omáčkou ze smetany a rybízového želé.

Vepřová pečeně na houbách

Zprudka opečené plátky vepřové pečeně servírované spolu s podušenými houbami a zeleninou.

Vepřová pečeně na rožni plněná slaninou a cibulí

Na rožni grilovaný plát krkovice zarolovaný, zavázaný provázkem, uvnitř potřený hořčicí a obložený orestovanou slaninou, cibulí a horským sýrem.

Vepřová pečeně plněná švestkami

Sušené švestky dodají pečenému vepřovému šmrnc. Tymián maso krásně ovoní a tento zajímavý pokrm si oblíbí celá rodina i přátelé.

Vepřová pečeně s broskvemi

Pečeně upečená s kostí ve vlastní šťávě je šťavnatá s typickou chutí a vůní. Broskve dodají tomuto pokrmu nový šmak.

Vepřová pečeně s brusinkovou omáčkou

Vepřová kotleta upečená doměkka, servírovaná přelitá brusinkovou omáčkou.

Vepřová pečeně s bylinkami

Roláda z vepřového masa potřená bylinkovou a hořčicovou směsí, upečená doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy