REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené panenky obalené v nasekaných bylinkách, servírované s povařeným chřestem, přelité holandskou omáčkou, posypané opraženými mandlovými lupínky.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
250 gzeleného chřestu
250 gbílého chřestu
80 gmandlových plátků
4 lžícenasekaných bylinek podle chuti
3 lžíceoleje
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl
Na holandskou omáčku:
1 lžičkadijonské hořčice
2 lžícebílého vína
125 gmásla
2 ksžloutků
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1 Očištěné panenky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak vložíme maso do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 15 minut, poté je uložíme na teplé místo a necháme 5 minut odpočinout
2. Chřest očistíme, opláchneme, stonky dobře oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a jen krátce oblanšírujeme, aby byl tzv. na skus, potom ho vyndáme a necháme okapat
3. Na omáčku v misce žloutky, bílé víno a hořčici vyšleháme dohladka, misku vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání postupně vmícháme rozpuštěné máslo, až omáčka zhoustne, podle chuti osolíme i opepříme
4. V pánvi opražíme na sucho mandlové plátky dozlatova, v další pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla ohřejeme blanšírovaný chřest, pečené panenky obalíme v na drobno nasekaných bylinkách a rozkrájíme na špalíky
5. Maso servírujeme s chřestem, který na talíři přelijeme holandskou omáčkou a posypeme opraženými mandlovými plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy