REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené panenky obalené v nasekaných bylinkách, servírované s povařeným chřestem, přelité holandskou omáčkou, posypané opraženými mandlovými lupínky.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
250 gzeleného chřestu
250 gbílého chřestu
80 gmandlových plátků
4 lžícenasekaných bylinek podle chuti
3 lžíceoleje
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl
Na holandskou omáčku:
1 lžičkadijonské hořčice
2 lžícebílého vína
125 gmásla
2 ksžloutků
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1 Očištěné panenky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak vložíme maso do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 15 minut, poté je uložíme na teplé místo a necháme 5 minut odpočinout
2. Chřest očistíme, opláchneme, stonky dobře oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a jen krátce oblanšírujeme, aby byl tzv. na skus, potom ho vyndáme a necháme okapat
3. Na omáčku v misce žloutky, bílé víno a hořčici vyšleháme dohladka, misku vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání postupně vmícháme rozpuštěné máslo, až omáčka zhoustne, podle chuti osolíme i opepříme
4. V pánvi opražíme na sucho mandlové plátky dozlatova, v další pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla ohřejeme blanšírovaný chřest, pečené panenky obalíme v na drobno nasekaných bylinkách a rozkrájíme na špalíky
5. Maso servírujeme s chřestem, který na talíři přelijeme holandskou omáčkou a posypeme opraženými mandlovými plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy