REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené panenky obalené v nasekaných bylinkách, servírované s povařeným chřestem, přelité holandskou omáčkou, posypané opraženými mandlovými lupínky.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových panenek
250 gzeleného chřestu
250 gbílého chřestu
80 gmandlových plátků
4 lžícenasekaných bylinek podle chuti
3 lžíceoleje
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl
Na holandskou omáčku:
1 lžičkadijonské hořčice
2 lžícebílého vína
125 gmásla
2 ksžloutků
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1 Očištěné panenky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak vložíme maso do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 15 minut, poté je uložíme na teplé místo a necháme 5 minut odpočinout
2. Chřest očistíme, opláchneme, stonky dobře oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a jen krátce oblanšírujeme, aby byl tzv. na skus, potom ho vyndáme a necháme okapat
3. Na omáčku v misce žloutky, bílé víno a hořčici vyšleháme dohladka, misku vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání postupně vmícháme rozpuštěné máslo, až omáčka zhoustne, podle chuti osolíme i opepříme
4. V pánvi opražíme na sucho mandlové plátky dozlatova, v další pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla ohřejeme blanšírovaný chřest, pečené panenky obalíme v na drobno nasekaných bylinkách a rozkrájíme na špalíky
5. Maso servírujeme s chřestem, který na talíři přelijeme holandskou omáčkou a posypeme opraženými mandlovými plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy