REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka na bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta přípravy vepřové panenky, naložená v bylinkách, opečená na oleji a pak chvíli pečená v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové panenky
3-4 lžíceolivového oleje
1 svazekčerstvých bylinek (tymián nebo rozmarýn)
sůl

Postup:

1. Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné špalíky asi 10-12 cm dlouhé 2. Maso omyjeme a lehce osolíme
3. Čerstvě nasekané bylinky spolu s olivovým olejem promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici 2-3 hodiny
4. Rozpálíme pánev a nalijeme na ni malé množství olivového oleje a postupně klademe maso, každou stranu panenky opékáme jednu minutu a pak ji převrátíme (celkem tedy 4 minuty)
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme panenku dalších 8-10 minut, válečky vytáhneme, necháme chvíli odpočinout, pak je nakrájíme na plátky a ihned podáváme.

Doporučení:

Takto připravená panenky skvěle chutná například s vařeným chřestem a různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy