REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do potravinářského motouzu zamotaná vepřová panenka, prošpikovaná česnekem a rozmarýnem, zprudka opečená na oleji a másle, dopečená v troubě dozlatova podlitá bílým vínem.


Ingredience:
800 gvepřové panenky v celku
30 gmásla
3 lžíceolivového oleje
1 sklenicebílého vína
1 ksvelký stroužek česneku
větvička rozmarýnu
pepř
sůl
Ostatní:
potravinářský motouz

Postup:

1. Odstraníme zbytky tuku, maso opláchneme, osušíme a potravinářským motouzem maso zamotáme, vytvoříme síťku s mezerami 2-3 cm
2. Oloupeme česnek, rozpůlíme, vyjmeme zelený výhonek ze středu, pak ho nakrájíme na tenké plátky
3. Větvičku rozmarýnu propláchneme pod tekoucí vodou, okapanou větvičku otrháme na drobné snítky
4. Maso opatrně, abychom neponičili síťku z provázků, na několika místech napíchneme dlouhým, tenkým nožem a do děr vložíme plátky česneku a snítky rozmarýnu, zbytek rozmarýnu můžeme zastrkat pod síťku ze špagátu
5. Do pekáče nalijeme olivový olej a vložíme máslo, dáme na zdroj tepla, pak vložíme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme dozlatova, maso se pěkně zatáhne a později neztratí šťávu, pak teplotu snížíme na střední výkon, pečeni osolíme, okořeníme pepřem a podlijeme polovinou vína, maso v této fázi přípravy často otočíme a počkáme, až se víno v pekáči úplně odpaří
6. Jakmile se víno ztratí, přendáme pekáč do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, během pečení maso často podléváme vínem a přeléváme výpekem, také otáčíme
7. Upečené maso vytáhneme, na několika místech špičkou nože propíchneme, vyjmeme z pánve a odstraníme provázky
8. Počkáme 10 minut, než maso nakrájíme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy