REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do potravinářského motouzu zamotaná vepřová panenka, prošpikovaná česnekem a rozmarýnem, zprudka opečená na oleji a másle, dopečená v troubě dozlatova podlitá bílým vínem.


Ingredience:
800 gvepřové panenky v celku
30 gmásla
3 lžíceolivového oleje
1 sklenicebílého vína
1 ksvelký stroužek česneku
větvička rozmarýnu
pepř
sůl
Ostatní:
potravinářský motouz

Postup:

1. Odstraníme zbytky tuku, maso opláchneme, osušíme a potravinářským motouzem maso zamotáme, vytvoříme síťku s mezerami 2-3 cm
2. Oloupeme česnek, rozpůlíme, vyjmeme zelený výhonek ze středu, pak ho nakrájíme na tenké plátky
3. Větvičku rozmarýnu propláchneme pod tekoucí vodou, okapanou větvičku otrháme na drobné snítky
4. Maso opatrně, abychom neponičili síťku z provázků, na několika místech napíchneme dlouhým, tenkým nožem a do děr vložíme plátky česneku a snítky rozmarýnu, zbytek rozmarýnu můžeme zastrkat pod síťku ze špagátu
5. Do pekáče nalijeme olivový olej a vložíme máslo, dáme na zdroj tepla, pak vložíme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme dozlatova, maso se pěkně zatáhne a později neztratí šťávu, pak teplotu snížíme na střední výkon, pečeni osolíme, okořeníme pepřem a podlijeme polovinou vína, maso v této fázi přípravy často otočíme a počkáme, až se víno v pekáči úplně odpaří
6. Jakmile se víno ztratí, přendáme pekáč do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, během pečení maso často podléváme vínem a přeléváme výpekem, také otáčíme
7. Upečené maso vytáhneme, na několika místech špičkou nože propíchneme, vyjmeme z pánve a odstraníme provázky
8. Počkáme 10 minut, než maso nakrájíme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy