Plátky vepřové panenky z jedné strany potřené bylinkovým olejem smíchaným s česnekem, z druhé strany dijonskou hořčicí a směsí bylinek s česnekem, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
500-700 g (2 válečky) | vepřové panenky |
1-2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | najemno nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, koriandr, rozmarýn atd.) |
argentinské grilovací koření | |
dijonská hořčice | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Panenku očistíme a zbavíme blan. Válečky nakrájíme šikmo na 1 cm silné malé medailonky, z obou stran jemně naklepeme.
- Bylinky jemně nasekáme, promícháme s utřeným česnekem a olejem.
- Medailonky potřeme z jedné strany olejem, posypeme grilovacím kořením a z druhé strany dijonskou hořčicí a směsí bylinek s česnekem.
- Plátky panenky grilujeme zhruba 5 -7 minut podle teploty v grilu.
Podáváme nejlépe s grilovanou zeleninou a pečenými brambory.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek