REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky vepřové panenky orestované na oleji a servírované spolu s podušenou zeleninou a fazolemi.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
300 gčervených fazolí z konzervy
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 lžičkamleté sladké papriky
1/2 lžícekuliček zeleného pepře
1/8 lzakysané smetany
1/8 lšlehačky
worcesterská omáčka
citrónová šťáva
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na malíček silné proužky, osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanými stroužky česneku
2. Cibuli nasekáme, papriky rozkrájíme na nudličky, fazole slijeme, opláchneme a necháme okapat
3. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme maso, vyjmeme ho a na pánev přidáme cibuli, papriku, zelený pepř a krátce podusíme
4. Zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme rozředili trochou vody a povaříme
5. Dochutíme paprikou, worcesterskou omáčkou a citrónovou šťávou
6. Přidáme maso, fazole, zalijeme šlehačkou a prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy