REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka na liškách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové panenky zprudka opečené na pánvi, servírované přelité houbovou omáčkou.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
200 ghub lišek
1-2 dclsladké smetany
hladká mouka
máslo
sádlo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plátky panenky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet
2. Očištěné lišky nadrobno nakrájíme, podusíme do měkka na másle, pak je zalijeme sladkou smetanou, zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme pepřem a necháme ještě chvíli probublat
3. Plátky panenské svíčkové opečeme na sádle
4. Jednotlivé porce na talíři přelijeme omáčkou z lišek a podáváme s hranolky nebo brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy