Zprudka opečené plátky vepřové panenky servírované s omáčkou připravenou z podušené a pak propasírované zeleniny zalité sladkým červeným vínem.
Ingredience:
500 g | vepřové panenky |
2 dl | desertního vína Madeira (lze nahradit Portským) |
2 ks | šalotky |
1 lžíce | petrželky |
hladká mouka | |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme ji a opepříme, pak zprudka opečeme na oleji z obou stran.
- Opečené maso dáme stranou, šalotku nakrájíme najemno přidáme do výpeku společně se lžíci posekané petrželky a špetky tymiánu, vše zalijeme vínem a necháme chvíli podusit, když je šalotka měkká, omáčku propasírujeme.
- Propasírovanou omáčku zaprášíme jemně moukou, zjemníme lžičkou másla, dochutíme solí a pepřem.
- Medailonky z panenky podáváme s připravenou omáčkou a například s restovanou kukuřicí, paprikou a bramborami.