REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka Madeira

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené plátky vepřové panenky servírované s omáčkou připravenou z podušené a pak propasírované zeleniny zalité sladkým červeným vínem.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
2 dldesertního vína Madeira (lze nahradit Portským)
2 ksšalotky
1 lžícepetrželky
hladká mouka
tymián
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme ji a opepříme, pak zprudka opečeme na oleji z obou stran
2. Opečené maso dáme stranou, šalotku nakrájíme na jemno přidáme do výpeku společně se lžíci posekané petrželky a špetky tymiánu, vše zalijeme vínem a necháme chvíli podusit, když je šalotka měkká, omáčku propasírujeme
3. Propasírovanou omáčku zaprášíme jemně moukou, zjemníme lžičkou másla, dochutíme solí a pepřem
4. Medailonky z panenky podáváme s připravenou omáčkou a například s restovanou kukuřicí, paprikou a bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy