REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Marinované vepřové kotlety pro dva

Plátky vepřové kotlety potřené česnekovou marinádou, přes noc naložené, pak zprudka opečené na oleji doměkka.

Marinované vepřové řízky

Maso marinované v marinádě z cibule, vinného octa, červeného vína, sójové omáčky tymiánu a rozmarýnu, na grilu grilované.

Marinovaný bůček na gril

Libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje. Poté grilovaný.

Marinovaný bůček na hořčici

Jedna z mnoha variant, jak si připravit plátky bůčku. Nejprve je marinujeme, pak opečeme na oleji a nakonec dopečeme v troubě doměkka.

Marinovaný vepřový řízek

Plátky kotlety nakládané v marinádě z vajíček, sójové omáčky, česneku a koření.

Martinovo překvapení

Vepřové plátky zapečené se zelím a rýží.

Masíčko v hořčici

Maso naložené a upečené s hořčicí.

Máslový řízek z vepřového

Rozmixované vepřové maso promíchané s moukou a vejci, dochucené citronovou kůrou, muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí, ve tvaru karbanátků upečené v troubě na pečícím papíru, pokladené kousky másla.

Maso pod peřinou

Okořeněné plátky vepřové krkovičky obalené ve strouhance a vejcích, pak zprudka orestované na pánvi, nakonec zapečené v troubě ochucené hořčicí a tatarskou omáčkou, pokladené kolečky cibule a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm nakonec zapečený v troubě.

Maso se zelím

Opečené kostky vepřové panenky, podušené spolu se zelím a jablky.

Masové fondue s cibulí

Kousky vepřového masa opečené v nádobě na fondue spolu s malými šalotkami.

Masové kapsy

Vepřová kýta plněná směsí z paprik, anglické slaniny a žampiónů.

Masové kapsy s kozím sýrem

Opečené marinované maso plněné kozím sýrem, piniovými oříšky a tymiánem, obalené anglickou slaninou, v troubě dopečené.

Masové kuličky restované v oleji

Kuličky z mletého vepřového masa restované ve větším množství oleje, servírované například s těstovinami či houskovými knedlíky a rajčatovou nebo houbovou omáčkou.

Masové špízy s rajčatovým salátem

Špízy napíchané z vepřového masa, žampionů a špekáčků, podávané s ochuceným rajčatovým salátem.

Masové válečky se zeleninovou omáčkou

V troubě upečené válečky z mletého masa a dalších ingrediencí, servírované se zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, papriky, cibule a česneku.

Mátovo-mandlový krém na vepřových medailoncích

Medailonky z vepřové panenky s omáčkou ze smetany, strouhaných mandlí, mátovo-mandlového pesta a výpeku, na němž se restovaly.

Medailonky na bramborové kaši a zelenině

Bramborová kaše zapečená s opečenou vepřovou panenkou, lilkem, cuketou a rajčaty, ozdobená čerstvou bazalkou.

Medailonky s bramborovým tatarákem

Plátky vepřové panenky zabalené v parmské šunce a opečené na oleji, servírované s tatarákem z brambor.

Medailonky z panenky s kaparovou omáčkou

Opečené menší plátky vepřové panenky servírované přelité kaparovou omáčkou připravenou z výpeku po masa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy