vepřové maso
Marinované kotlety s lučinou
Vepřová pečeně nakrájená na plátky, marinovaná, zprudka opečená na oleji, servírovaná spolu s ochucenou lučinou.
Marinované kotlety s podušenou mrkví
Marinované kotlety opečené na oleji, servírované s tenkými plátky podušené mrkve.
Marinované vepřové kotlety
Kotlety naložené v pikantní marinádě, zprudka orestované na oleji pěkně dozlatova.
Marinované vepřové kotlety II.
Marinované kotlety opečené dozlatova, servírované spolu s bazalkovým pestem.
Marinované vepřové kotlety pro dva
Plátky vepřové kotlety potřené česnekovou marinádou, přes noc naložené, pak zprudka opečené na oleji doměkka.
Marinované vepřové řízky
Maso marinované v marinádě z cibule, vinného octa, červeného vína, sójové omáčky tymiánu a rozmarýnu, na grilu grilované.
Marinovaný bůček na gril
Libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje. Poté grilovaný.
Marinovaný bůček na hořčici
Jedna z mnoha variant, jak si připravit plátky bůčku. Nejprve je marinujeme, pak opečeme na oleji a nakonec dopečeme v troubě doměkka.
Marinovaný vepřový řízek
Plátky kotlety nakládané v marinádě z vajíček, sójové omáčky, česneku a koření.
Martinovo překvapení
Vepřové plátky zapečené se zelím a rýží.
Masíčko v hořčici
Maso naložené a upečené s hořčicí.
Máslový řízek z vepřového
Rozmixované vepřové maso promíchané s moukou a vejci, dochucené citronovou kůrou, muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí, ve tvaru karbanátků upečené v troubě na pečícím papíru, pokladené kousky másla.
Maso pod peřinou
Okořeněné plátky vepřové krkovičky obalené ve strouhance a vejcích, pak zprudka orestované na pánvi, nakonec zapečené v troubě ochucené hořčicí a tatarskou omáčkou, pokladené kolečky cibule a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm nakonec zapečený v troubě.
Maso se zelím
Opečené kostky vepřové panenky, podušené spolu se zelím a jablky.
Masové fondue s cibulí
Kousky vepřového masa opečené v nádobě na fondue spolu s malými šalotkami.
Masové kapsy
Vepřová kýta plněná směsí z paprik, anglické slaniny a žampiónů.
Masové kapsy s kozím sýrem
Opečené marinované maso plněné kozím sýrem, piniovými oříšky a tymiánem, obalené anglickou slaninou, v troubě dopečené.
Masové kuličky restované v oleji
Kuličky z mletého vepřového masa restované ve větším množství oleje, servírované například s těstovinami či houskovými knedlíky a rajčatovou nebo houbovou omáčkou.
Masové špízy s rajčatovým salátem
Špízy napíchané z vepřového masa, žampionů a špekáčků, podávané s ochuceným rajčatovým salátem.
Masové válečky se zeleninovou omáčkou
V troubě upečené válečky z mletého masa a dalších ingrediencí, servírované se zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, papriky, cibule a česneku.