Vepřová pečeně nakrájená na plátky, marinovaná, zprudka opečená na oleji, servírovaná spolu s ochucenou lučinou.
Ingredience:
600-800 g | vepřové pečeně |
200 g | lučiny |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | nasekané bazalky |
1 lžíce | nakrájené pažitky |
olej | |
sůl + česneková sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 ks | velký stroužek česneku |
mletá červená papriky | |
grilovací koření |
Postup:
1. Vepřovou pečeni nakrájíme na 4 kotlety, které po okrajích na několika místech nařízneme, maso částečně uvolníme od kosti a mírně naklepeme
2. Mírně osolené plátky vepřového vložíme do marinády připravené z olivového oleje, utřeného česneku a koření, necháme 2 hodiny marinovat
3. Připravíme si lučinu; bylinky opláchneme, okapané nakrájíme nadrobno, lučinu rozšleháme s česnekovou solí a zlehka vmícháme bylinky
4. Na rozpáleném tuku zprudka kotlety, z obou stran, opečeme
5. Kotlety na talířích ozdobíme lučinou a ihned podáváme s různě upravenými brambory.