REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kotlety s lučinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně nakrájená na plátky, marinovaná, zprudka opečená na oleji, servírovaná spolu s ochucenou lučinou.


Ingredience:
600-800 gvepřové pečeně
200 glučiny
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícenasekané bazalky
1 lžícenakrájené pažitky
olej
sůl + česneková sůl
Na marinádu:
2 lžíceolivového oleje
1 ksvelký stroužek česneku
mletá červená papriky
grilovací koření

Postup:

1. Vepřovou pečeni nakrájíme na 4 kotlety, které po okrajích na několika místech nařízneme, maso částečně uvolníme od kosti a mírně naklepeme
2. Mírně osolené plátky vepřového vložíme do marinády připravené z olivového oleje, utřeného česneku a koření, necháme 2 hodiny marinovat
3. Připravíme si lučinu; bylinky opláchneme, okapané nakrájíme nadrobno, lučinu rozšleháme s česnekovou solí a zlehka vmícháme bylinky
4. Na rozpáleném tuku zprudka kotlety, z obou stran, opečeme
5. Kotlety na talířích ozdobíme lučinou a ihned podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy