Dva dny marinované plátky vepřové panenky, zprudka opečené na pávi.
Ingredience:
500 g | vepřové panenky |
olej | |
Na marinádu: | |
1 dcl | oleje |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
1 lžíce | oblíbeného koření (grilovací, gyros, na steaky, staročeské ...) |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžíce | sojové omáčky |
1 lžíce | kečupu |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | medu |
Postup:
1. Maso naklepeme narovnáme do misky
2. Zalijeme marinádou z výše uvedených ingrediencí, uložíme v lednici a 2 dny necháme marinovat, během marinování maso několikrát přeskládáme
3. Připravené maso zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.
Příprava marinády:
1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, zalijeme olejem
2. Směs ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou, kečupem, hořčicí a kořením, promícháme a můžeme aplikovat
Na tento recept lze použít i kotleta, krkovice nebo kuřecí řízky.