REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná vepřová panenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva dny marinované plátky vepřové panenky, zprudka opečené na pávi.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
olej
Na marinádu:
1 dcloleje
3 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
1 lžíceoblíbeného koření (grilovací, gyros, na steaky, staročeské ...)
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícesojové omáčky
1 lžícekečupu
1 lžícehořčice
1 lžícemedu

Postup:

1. Maso naklepeme narovnáme do misky
2. Zalijeme marinádou z výše uvedených ingrediencí, uložíme v lednici a 2 dny necháme marinovat, během marinování maso několikrát přeskládáme
3. Připravené maso zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.

Příprava marinády:
1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, zalijeme olejem
2. Směs ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou, kečupem, hořčicí a kořením, promícháme a můžeme aplikovat

Doporučení:

Na tento recept lze použít i kotleta, krkovice nebo kuřecí řízky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy