REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný bůček na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant, jak si připravit plátky bůčku. Nejprve je marinujeme, pak opečeme na oleji a nakonec dopečeme v troubě doměkka.


Ingredience:
1-1,2 kgvepřového bůčku v celku
2 ksvětší cibule
1 sklenicepaprik naložených v pikantním nálevu (beraní rohy ...)
hladká mouka
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícedijonské hořčice
1 lžičkamleté sladké (pálivé) červené papriky
1 lžičkalibovolné koření na pečené maso
1 lžičkaoleje
4 ksprolisované stroužky česneku
špetka cukru
drcený kmín

Postup:
  1. Bůček rozkrájíme na silnější plátky, ty osolíme, okořeníme pepřem
  2. Připravíme marinádu; smícháme hořčici s olejem a cukrem, přidáme koření a prolisovaný česnek, vše důkladně promícháme, marinádu mírně nastavíme nálevem z paprik, necháme marinovat nejméně 2 hodiny, ale klidně i celou noc
  3. Od marinády okapané plátky masa lehce obalíme v mouce, zprudka je opečeme na oleji dozlatova
  4. Do pekáčku na dno vyskládáme kolečka cibule, část nakládaných paprik, vložíme opečené plátky masa, mírně podlijeme vodou, přidáme zbytek marinády a zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu, během pečení bůček podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem
  5. Podáváme teplé s různě upravenými brambory nebo jen s chlebem.
Doporučení:

Takto upečený bůček chutná skvěle i za studena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy