REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný bůček na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant, jak si připravit plátky bůčku. Nejprve je marinujeme, pak opečeme na oleji a nakonec dopečeme v troubě doměkka.


Ingredience:
1-1,2 kgvepřového bůčku v celku
2 ksvětší cibule
1 sklenicepaprik naložených v pikantním nálevu (beraní rohy ...)
hladká mouka
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícedijonské hořčice
1 lžičkamleté sladké (pálivé) červené papriky
1 lžičkalibovolné koření na pečené maso
1 lžičkaoleje
4 ksprolisované stroužky česneku
špetka cukru
drcený kmín

Postup:
  1. Bůček rozkrájíme na silnější plátky, ty osolíme, okořeníme pepřem
  2. Připravíme marinádu; smícháme hořčici s olejem a cukrem, přidáme koření a prolisovaný česnek, vše důkladně promícháme, marinádu mírně nastavíme nálevem z paprik, necháme marinovat nejméně 2 hodiny, ale klidně i celou noc
  3. Od marinády okapané plátky masa lehce obalíme v mouce, zprudka je opečeme na oleji dozlatova
  4. Do pekáčku na dno vyskládáme kolečka cibule, část nakládaných paprik, vložíme opečené plátky masa, mírně podlijeme vodou, přidáme zbytek marinády a zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu, během pečení bůček podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem
  5. Podáváme teplé s různě upravenými brambory nebo jen s chlebem.
Doporučení:

Takto upečený bůček chutná skvěle i za studena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy