Plátky kotlety nakládané v marinádě z vajíček, sójové omáčky, česneku a koření.
Ingredience:
Recept na 2 porce: | |
300 g | vepřové kýty |
černý pepř | |
vegeta | |
olej | |
Marináda: | |
2 ks | vajíček |
2 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | černého pepře |
1 lžička | vegety |
Postup:
1. Z vajíček, sóíjové omáčky, rozetřeného česneku a černého pepře s vegetou připravíme marinádu (vše smícháme dohromady)
2. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je a okraje na několika místech nařízneme
3. Jednotlivé plátky několikrát protáhneme v marinádě, pak je i s marinádou dáme do ledničky na pár hodin marinovat (nejméně na 3 hodiny)
4. Marinované plátky masa pozvolna orestujeme, na větším množství oleje, po obou stranách, dozlatova.
– Vzhledem k obsahu vajíček v marinádě používejte kvalitní teflonové nebo titanové pánve, jen tak se vám marináda na mase nebude přichytávat k pánvi.