REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný vepřový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kotlety nakládané v marinádě z vajíček, sójové omáčky, česneku a koření.


Ingredience:
Recept na 2 porce:
300 gvepřové kýty
černý pepř
vegeta
olej
Marináda:
2 ksvajíček
2 ksstroužků česneku
2 lžícesójové omáčky
1 lžičkačerného pepře
1 lžičkavegety

Postup:

1. Z vajíček, sóíjové omáčky, rozetřeného česneku a černého pepře s vegetou připravíme marinádu (vše smícháme dohromady)
2. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je a okraje na několika místech nařízneme
3. Jednotlivé plátky několikrát protáhneme v marinádě, pak je i s marinádou dáme do ledničky na pár hodin marinovat (nejméně na 3 hodiny)
4. Marinované plátky masa pozvolna orestujeme, na větším množství oleje, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

– Vzhledem k obsahu vajíček v marinádě používejte kvalitní teflonové nebo titanové pánve, jen tak se vám marináda na mase nebude přichytávat k pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy