REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kotlety s podušenou mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kotlety opečené na oleji, servírované s tenkými plátky podušené mrkve.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
4 lžíceoleje
sůl
Na marinádu:
2 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
1 lžičkapepře
šťáva z 1/2 ks citrónu
Na přílohu:
500 gkarotky
5 lžicvývaru
2 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:

1. Z vymačkané citrónové šťávy, 2 lžic oleje, prolisovaných stroužků česneku a pepře namícháme marinádu, připravené kotlety v ní nejméně 30 minut marinujeme
2. Z omyté a očištěné mrkev škrabkou vytvoříme tenké delší plátky, které podusíme na másle, ochutíme pepřem a solí a v 5 lžících vývaru doměkka dodusíme
3. Kotlety vytáhneme z marinády, marinádu setřeme a uchováme, maso zprudka, z obou stran, opečeme
4. Maso vytáhneme, do výpeku dáme marinádu, ochutíme, povaříme a nakonec maso v omáčce prohřejeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy