REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná medová žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutných marinovaných medových žebírek upečených v troubě, případně v alobalu, na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
asi 1 kgvepřových žeber, nebo úzkého bůčku s kostí
olej na pečení
voda
sůl
alobal
Na marinádu:
3 lžícemedu
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
2 lžíceworchesterské omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícesekaného petržele (nemusí být)
1 lžícesojové omáčky
1 lžičkachilli omáčky nebo kousek posekané chilli papričky
1 ksstroužek česneku

Postup:

1. Žebírka omyjeme, osušíme, nakrájíme podél kostí , osolíme a namočíme do marinády vymícháné z uvedených přísad
2. V ledničce necháme marinovat několik hodin, ale klidně i den, či dva, pak poklademe do vymazaného pekáče
3. Upečeme dočervena, pečeme 1-1,5 hodiny na 200 °C zakryté alobalem a podlité marinádou a troškou vody, pak dopečeme na barvu 4. Podáváme s rýží nebo bramborami, nebo verzi s chlebem a různými pochutinami.

Doporučení:

Žebírka můžete grilovat i na grilu v alobalu.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy