REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso marinované v marinádě z cibule, vinného octa, červeného vína, sójové omáčky tymiánu a rozmarýnu, na grilu grilované.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
9 lžicoleje k potírání
sůl
Na marinádu:
4 lžícevinného octa
4 lžícečerveného vína
sladká sójová omáčka
špetka rozmarýnu
špetka tymiánu

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme oloupanou na jemné plátky nakrájenou cibuli, vinný ocet, červené víno, sójovou omáčku, špetku tymiánu i rozmarýnu a vše dobře promícháme
2. Řízky (pokud možno stejnoměrně silné) zlehka naklepeme, vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu odležet
3. Pak řízky vyjmeme, osušíme, když je maso libové potřeme olejem a grilujeme na horkém naolejovaném roštu z každé strany asi 5 minut, občas potřeme zbylou marinádou, z které jsme předem odstranili kousky cibule, které by jinak snadno zuhelnatěly
4. Nakonec řízky osolíme a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy