REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná vepřová žebra s kapkou rumu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso a vůně grilu patří k létu. Opusťte od rožnění klobásek a lehce vysušitelného kuřecího. Postupte na vyšší úroveň a na grilu připravte vepřová žebra podle tohoto receptu!


Ingredience:
Ingredience na obalení:
1 kg a vícevepřová žebra
3 lžícemořské soli
2 lžícemleté papriky
2 lžícehnědého cukru
1 lžícesušeného česneku
1 lžícečerného pepře
1 lžícemletého chilli
1 lžícemleté hořčice
Ingredience na marinádu:
4 lžíceworcestrové omáčky
3 lžícejablečného octa
1 lžícemletého chilli
1 hrnekkečupu
1/2 hrnkuCaptain Morgan Original Spiced Gold
1/2 hrnkuhnědého cukru
1/2 hrnkuvody
sušený česnek

Postup:
  1. Vepřová žebra důkladně očistěte
  2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte
  3. Předehřejte troubu na 180 °C
  4. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu; veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni, zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje
  5. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril
  6. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril, žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte, grilujte zhruba 20 minut
  7. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!
Poznámka:

Recept k článku: Ovládněte gril rumovými vepřovými žebry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy