Maso a vůně grilu patří k létu. Opusťte od rožnění klobásek a lehce vysušitelného kuřecího. Postupte na vyšší úroveň a na grilu připravte vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejedná se o nic složitého. Jedinečnou chuť masu navíc dodá kořenitý rum Captain Morgan, díky němuž se jídlo stane nezapomenutelným. Staňte se legendou, kormidlo je ve vašich rukou!
Marinovaná vepřová žebra s kapkou rumu:
Ingredience na obalení:
- vepřová žebra
- 2 polévkové lžíce mleté papriky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- 1 polévková lžíce sušeného česneku
- 1 polévková lžíce mleté hořčice
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 3 polévkové lžíce mořské soli
- 1 polévková lžíce černého pepře
Postup:
Vepřová žebra důkladně očistěte. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte. Předehřejte troubu na 180 °C. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.
Ingredience na marinádu:
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1 hrnek kečupu
- ½ hrnku Captain Morgan Original Spiced Gold
- 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- Sušený česnek
- 3 polévkové lžíce jablečného octa
- ½ hrnku vody
Postup:
Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!
Po práci legraci
Taková poctivá grilovačka může klidně zabrat i celý den a dokáže být dost namáhavá. Myslete proto také na osvěžení a připravte si jednoduchý míchaný drink, který je dnes už klasikou! Postačí vám k tomu rum zbylý z marinády, cola a čerstvé limety.
Naplňte sklenici ledem až po okraj. Přilijte 40 ml Captain Morgan Spiced Gold. Zalijte 150 ml coly. Servírujte s měsíčkem limety.
Poznámka redakce:
Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty. www.stock.cz
Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic
Oživte stolování. Jak kombinovat kuchyňské doplňky a nádobí?