REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovládněte gril rumovými vepřovými žebry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso a vůně grilu patří k létu. Opusťte od rožnění klobásek a lehce vysušitelného kuřecího. Postupte na vyšší úroveň a na grilu připravte vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejedná se o nic složitého. Jedinečnou chuť masu navíc dodá kořenitý rum Captain Morgan, díky němuž se jídlo stane nezapomenutelným. Staňte se legendou, kormidlo je ve vašich rukou!


Marinovaná vepřová žebra s kapkou rumu:

Ingredience na obalení:

  • vepřová žebra
  • 2 polévkové lžíce mleté papriky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli
  • 1 polévková lžíce sušeného česneku
  • 1 polévková lžíce mleté hořčice
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 3 polévkové lžíce mořské soli
  • 1 polévková lžíce černého pepře

Postup:

Vepřová žebra důkladně očistěte. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte. Předehřejte troubu na 180 °C. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.

 

Ingredience na marinádu:

  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 1 hrnek kečupu
  • ½ hrnku Captain Morgan Original Spiced Gold
  • 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli
  • Sušený česnek
  • 3 polévkové lžíce jablečného octa
  • ½ hrnku vody

Postup:

Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!

 

 

Po práci legraci

Taková poctivá grilovačka může klidně zabrat i celý den a dokáže být dost namáhavá. Myslete proto také na osvěžení a připravte si jednoduchý míchaný drink, který je dnes už klasikou! Postačí vám k tomu rum zbylý z marinády, cola a čerstvé limety.

Naplňte sklenici ledem až po okraj. Přilijte 40 ml Captain Morgan Spiced Gold. Zalijte 150 ml coly. Servírujte s měsíčkem limety.

 

 

Poznámka redakce:

Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty. www.stock.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy