REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný bůček na gril

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje. Poté grilovaný.


Ingredience:
500 glibového bůčku bez kosti s kůží
100 mlsvětlého piva
50 mlkvalitní sojové omáčky
2 lžícetekutého medu
5 ksstroužků česneku
2 ksšalotky
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na pásky -z toho množství mi vyšly 4 kusy
2. Všechny ingredience na marinádu promícháme, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme na drobno
3. Maso marinádou ze všech stran důkladně potřeme, zbytkem marinády bůček zalijeme a vše uložíme v uzavřené nádoby do lednice a klidně i dva dny necháme uležet; sem tam proložíme
4. V den grilování maso částečně zbavíme marinády (stačí setřít prstem) – to proto, aby se nám nepřipalovala cibule
5. Rozpálíme gril a maso za častého potírání zbytkem marinády a otáčení grilujeme 30 až 40 minut do měkka
6. Zbytek marinády rozmixujeme a dochutíme dle vlastní chuti.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým nebo grilovaným pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy