Libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje. Poté grilovaný.
Ingredience:
500 g | libového bůčku bez kosti s kůží |
100 ml | světlého piva |
50 ml | kvalitní sojové omáčky |
2 lžíce | tekutého medu |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | šalotky |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na pásky -z toho množství mi vyšly 4 kusy
2. Všechny ingredience na marinádu promícháme, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme na drobno
3. Maso marinádou ze všech stran důkladně potřeme, zbytkem marinády bůček zalijeme a vše uložíme v uzavřené nádoby do lednice a klidně i dva dny necháme uležet; sem tam proložíme
4. V den grilování maso částečně zbavíme marinády (stačí setřít prstem) – to proto, aby se nám nepřipalovala cibule
5. Rozpálíme gril a maso za častého potírání zbytkem marinády a otáčení grilujeme 30 až 40 minut do měkka
6. Zbytek marinády rozmixujeme a dochutíme dle vlastní chuti.
Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým nebo grilovaným pečivem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.