REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové špízy s rajčatovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy napíchané z vepřového masa, žampionů a špekáčků, podávané s ochuceným rajčatovým salátem.


Ingredience:
600 gvepřových filetů
2 lžíceoleje
8 ksvelkých žampionů
2 ksstroužků česneku
2 ksšpekáčků
1 ksčervené feferonky
mletý pepř
sůl
Na salát:
1 svazekjarní cibulky
1 lžičkalístečků tymiánu
2 lžíceocta
500 grajčat
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, na kolečka nakrájené jarní cibulky
2. Ocet smícháme s olejem, mletým pepřem, solí, lístky tymiánu, přidáme do salátu a vše dobře promícháme
3. Vepřové plátky nakrájíme asi na 1 cm proužky, špekáčky nakrájíme na silnější kolečka a oloupané, omyté žampiony nakrájíme na plátky
4. Na grilovací jehle potřené olejem pak střídavě napichujeme nakrájené maso, houby a kolečka špekáčků
5. Oloupané stroužky česneku i očištěnou feferonku nakrájíme na drobno, na rozehřátém oleji krátce podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě teplou směsí potřeme špízy a při grilování občas obrátíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy