Špízy napíchané z vepřového masa, žampionů a špekáčků, podávané s ochuceným rajčatovým salátem.
Ingredience:
600 g | vepřových filetů |
2 lžíce | oleje |
8 ks | velkých žampionů |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | špekáčků |
1 ks | červené feferonky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na salát: | |
1 svazek | jarní cibulky |
1 lžička | lístečků tymiánu |
2 lžíce | octa |
500 g | rajčat |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, na kolečka nakrájené jarní cibulky
2. Ocet smícháme s olejem, mletým pepřem, solí, lístky tymiánu, přidáme do salátu a vše dobře promícháme
3. Vepřové plátky nakrájíme asi na 1 cm proužky, špekáčky nakrájíme na silnější kolečka a oloupané, omyté žampiony nakrájíme na plátky
4. Na grilovací jehle potřené olejem pak střídavě napichujeme nakrájené maso, houby a kolečka špekáčků
5. Oloupané stroužky česneku i očištěnou feferonku nakrájíme na drobno, na rozehřátém oleji krátce podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě teplou směsí potřeme špízy a při grilování občas obrátíme.