REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová krkovice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ostré medové marinádě marinované plátky vepřové krkovice, grilované nejlépe na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké plátky krkovice
hrubozrnná sůl
Na marinádu:
6 lžicsojové omáčky
3 lžícesladkého kečupu
3-4 lžícetekutého medu
2 lžičkyostré chilli omáčky
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu

Postup:

1. Maso jen mírně naklepeme, na několika místech nařízneme okraje a naložíme do ještě teplé marinády nejméně přes noc, ale klidně i na 2 dny
2. Marinované krkovice osolíme až těsně před přípravou, zprudka opečeme na dobře rozpáleném roštu grilu, z obou stran, jen chvíli, tak 3 minuty z každé strany
3. Maso necháme 3-5 minut odpočinout a pak ihned podáváme.

Příprava marinády:
1. Na malé pánvi smícháme sójovou omáčku, kečup a med
2. Přidáme citrónovou kůru a chilli omáčku, směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dokud hmota mírně nezhoustne, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy