REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kotlety s pomerančem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované marinované vepřové kotlety.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
Na marinádu:
1/2 šálkupomerančové šťávy
2 lžícemedu
1,5 lžícesójové omáčky
1,5 lžícefrancouzské hořčice
1 lžícestrouhané pomerančové kůry
1 lžícestrouhaného zázvoru
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Vepřové kotlety očistíme, zbavíme tuku, opláchneme a osušíme
2. Do misky dáme med, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, oloupané utřené stroužky česneku, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, na jemno nastrouhaný zázvor, francouzskou hořčici a vše dobře promícháme
3. Připravenou marinádou potřeme maso a necháme 20 minut odležet
4. Těsně před grilováním vepřové kotlety znovu potřeme marinádou a na rozžhaveném grilu je opečeme 5 minut z každé strany.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy