REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná vepřová žebírka servírovaná s pikantním salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená marinovaná žebírka, servírovaná s chutným pikantním salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřových žeber
1 lžícehrubozrnné hořčice (např. Bornier)
1 lžičkařímského kmínu
4 kscibule
čerstvě nadrcený pepř
panenský olivový olej
rozmarýn
sůl
Na salát:
100 gsteriované feferonky
100 gsterilované okurky
100 gstříbrné cibule
2 lžícepanenského olivového oleje
1 lžičkahrubozrnné hořčice
sůl

Postup:

1. Žebra v celku namarinujeme v olivovém oleji s římským kmínem, hrubozrnnou hořčicí a pepřem, přidáme snítku rozmarýnu a necháme odležet v chladničce alespoň přes noc
2. Marinovaná žebra osolíme a necháme ještě 30 minut odpočinout, pak je přendáme na plech společně s cibulí pokrájenou nahrubo a dáme do trouby na 130 °C, pečeme 2 až 3 hodiny podle toho, jak jsou žebra velká
3. Okurky pokrájené na kolečka a feferonky na menší kousky smícháme dohromadyse stříbrnými cibulkami, přidáme hrubozrnnou hořčici, olivový olej a podle chutidosolíme
4. Upečené žebra podáváme spolu se salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sušíme zeleninu, ovoce, bylinky a houby

Sušit potraviny můžeme v troubě nebo ve speciálních sušičkách. Naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily i venku, ovšem ne přímo na slunci …

číst dále ...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

číst dále ...

Sezóna zvěřiny a jehněčího je zde

Podzim je tady a s ním i sezóna jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. A že vám jehněčí nevoní? Chyba! Pokud budete mít kvalitní maso a zvolíte správný způsob přípravy a vhodné ingredience, vykouzlíte lahodný pokrm. Lamart k přípravě chutných jídel nabízí celou řadu nádobí, se kterým bude výsledek podzimního vaření stoprocentní. Litinový pekáč a pekáč s varnou poklicí perfektně poslouží k pečení i dušení.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Rumová novinka přímo z Mauricia

Moře a léto k sobě neodmyslitelně patří. A jak lépe si zprostředkovat tuto atmosféru i v pohodlí domova než díky vašim chuťovým pohárkům. Novinka The Pearl of Mauritius vás přenese na exotický ostrov na jazyku i v mysli.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy