REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná žebra pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantní sladké marinádě marinovaná vepřová žebírka, upečená v troubě pod alobalem, pak dopečená odkrytá pěkně na barvu.


Ingredience:
asi 1 kgvepřových žeber, nebo úzkého bůčku s kostí
olej na pečení
Na marinádu:
3 lžícemedu
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
2 lžíceworchesterské omáčky
2 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícesójové omáčky
1 lžícesekané petržele (nemusí být)
1 lžičkachilli omáčky nebo kousek posekané chilli papričky
1 ksstroužek česneku
Ostatní:
alobal

Postup:

1. Žebírka omyjeme, osušíme, pokrájíme podél kostí a namočíme do marinády vymíchané z výše uvedených přísad
2. V ledničce necháme marinovat několik hodin ale klidně i den, dva
3. Pak poklademe do vymazaného pekáče a upečeme dočervena, pečeme minimálně 1 hodinu na 200 °C zakryté alobalem a občas podlívané marinádou a troškou vody
4. Měkká žebra ještě dopečeme pěkně na barvu odkrytá.

Doporučení:

Podáváme s rýží, nebo bramborami, nebo verzi s chlebem a různými pochutinami. Žebírka můžete grilovat i na grilu v alobalu.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy