vepřové maso
Pikantní vepřová pečeně
Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.
Pikantní vepřová žebírka dušená
Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.
Pikantní vepřová žebra s opečeným chlebem
Krásně mastné ruce i pusa od ucha k uchu. Žebírka se zkrátka jinak jíst nedají. A to je dobře, protože to k nim zkrátka patří. Když si je totiž dáváme s přáteli, možná nám o něco více chutnají. Co je u tohoto pokrmu ovšem zásadní? Proč jsou žebra buď jen dobrá, nebo jsou naprostou delikatesou? Díky marinádě! Ta naše je plná medu, rajského protlaku, hořčice, koření i řapíkatého celeru. A celou „gastrosymfonii“ doladí 3 dipy – hořčicový, nivový a koprový. Tak ať nezbude ani kousíček!
Pikantní vepřové řízky
Vepřové řízky podušené s česnekem a petrželkou, zalité kysanou smetanou.
Pikantní vepřový guláš s houbami a klobáskou
Kostky vepřového plecka zprudka opečené na šalotce, ochucené červenou mletou paprikou, solí a kmínem, podušené podlité vývarem, později doplněné o kolečka klobásky a nakrájené houby. Hotový guláš dochucený utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, zahuštěný strouhaným tvrdým chlebem.
Pikantní výpečky z bůčku nebo krkovičky
Kostky vepřového bůčku nebo více prorostlé krkovičky okořeněné solí, pepřem, česnekem, kmínem a nastrouhaným zázvorem, odleželé, pak upečené v troubě pěkně doměkka, mírně podlité vodou.
Pikantní závitky z vepřového masa
Plátky vepřové kýty potřené pikantní hořčicí, naplněné smaženými míchanými vajíčky a klobásou nebo párkem, podušené doměkka ve vývaru zamotané do tvaru závitků, servírované hojně podlité šťávou z výpeku.
Pirátské oko
Vepřové kapsy s náplní rajčete, česneku a sardelových řezů.
Písecký kotlet
V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.
Pivní vepřový guláš
Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.
Pivní vrabci
Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.
Pivovarské koleno na pivu
Naporcované koleno upečené spolu s cibulí, paprikami, špekáčky a česnekem, podlité pivem, dokřupava.
Placičky z bůčkového masa
Na nudličky nakrájený libový vepřový bůček s kořením.
Plátky kýty zapečené se zeleninou
Rozklepané plátky vepřové kýty zapečené v troubě spolu s orestovanou, na kolečka nakrájenou cibulí a mrkví, rozetřeným česnekem a kořením.
Plec na selský způsob
Vepřové plece pečené s cibulí a česnekem.
Plněná grilovaná panenka
Grilovaná panenka plněná nivovou směsí, potřená směsí z česneku, oleje, pepře a grilovacího koření.
Plněná krkovice pečená v alobalu
Mírně naklepané plátky krkovice potřené hořčicí, obložené slaninou, cibulí a klobásou, svinuté zabalené do alobalu a upečené v troubě doměkka.
Plněná roláda z bůčku
Plát bůčku plněný vaječnou směsí, párkem, kapií a okurkou, svinutý do rolády, upečený v troubě doměkka.
Plněná vepřová panenka s jablky
Opečené panenky plněné náplní ze zkaramelizované cibule a dalších ingrediencí, obalené anglickou slaninou, v troubě upečené spolu s jablky.
Plněná vepřová pečeně
Vepřová pečeně plněná směsí z mrkve, kuřecích jater a vajíček, okořeněná, upečená doměkka.