REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Pikantní vepřová pečeně

Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.

Pikantní vepřová žebírka dušená

Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.

Pikantní vepřová žebra s opečeným chlebem

Krásně mastné ruce i pusa od ucha k uchu. Žebírka se zkrátka jinak jíst nedají. A to je dobře, protože to k nim zkrátka patří. Když si je totiž dáváme s přáteli, možná nám o něco více chutnají. Co je u tohoto pokrmu ovšem zásadní? Proč jsou žebra buď jen dobrá, nebo jsou naprostou delikatesou? Díky marinádě! Ta naše je plná medu, rajského protlaku, hořčice, koření i řapíkatého celeru. A celou „gastrosymfonii“ doladí 3 dipy – hořčicový, nivový a koprový. Tak ať nezbude ani kousíček!

Pikantní vepřové řízky

Vepřové řízky podušené s česnekem a petrželkou, zalité kysanou smetanou.

Pikantní vepřový guláš s houbami a klobáskou

Kostky vepřového plecka zprudka opečené na šalotce, ochucené červenou mletou paprikou, solí a kmínem, podušené podlité vývarem, později doplněné o kolečka klobásky a nakrájené houby. Hotový guláš dochucený utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, zahuštěný strouhaným tvrdým chlebem.

Pikantní výpečky z bůčku nebo krkovičky

Kostky vepřového bůčku nebo více prorostlé krkovičky okořeněné solí, pepřem, česnekem, kmínem a nastrouhaným zázvorem, odleželé, pak upečené v troubě pěkně doměkka, mírně podlité vodou.

Pikantní závitky z vepřového masa

Plátky vepřové kýty potřené pikantní hořčicí, naplněné smaženými míchanými vajíčky a klobásou nebo párkem, podušené doměkka ve vývaru zamotané do tvaru závitků, servírované hojně podlité šťávou z výpeku.

Pirátské oko

Vepřové kapsy s náplní rajčete, česneku a sardelových řezů.

Písecký kotlet

V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.

Pivní vepřový guláš

Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.

Pivní vrabci

Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.

Pivovarské koleno na pivu

Naporcované koleno upečené spolu s cibulí, paprikami, špekáčky a česnekem, podlité pivem, dokřupava.

Placičky z bůčkového masa

Na nudličky nakrájený libový vepřový bůček s kořením.

Plátky kýty zapečené se zeleninou

Rozklepané plátky vepřové kýty zapečené v troubě spolu s orestovanou, na kolečka nakrájenou cibulí a mrkví, rozetřeným česnekem a kořením.

Plec na selský způsob

Vepřové plece pečené s cibulí a česnekem.

Plněná grilovaná panenka

Grilovaná panenka plněná nivovou směsí, potřená směsí z česneku, oleje, pepře a grilovacího koření.

Plněná krkovice pečená v alobalu

Mírně naklepané plátky krkovice potřené hořčicí, obložené slaninou, cibulí a klobásou, svinuté zabalené do alobalu a upečené v troubě doměkka.

Plněná roláda z bůčku

Plát bůčku plněný vaječnou směsí, párkem, kapií a okurkou, svinutý do rolády, upečený v troubě doměkka.

Plněná vepřová panenka s jablky

Opečené panenky plněné náplní ze zkaramelizované cibule a dalších ingrediencí, obalené anglickou slaninou, v troubě upečené spolu s jablky.

Plněná vepřová pečeně

Vepřová pečeně plněná směsí z mrkve, kuřecích jater a vajíček, okořeněná, upečená doměkka.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.