REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky podušené s česnekem a petrželkou, zalité kysanou smetanou.


Ingredience:
4 ksplátků vepřových řízků
1 lžícepetrželky
1 lžícemásla
1/8-1/4 lzakysané smetany
3 ksstroužků česneku
hladká mouka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné řízky zlehka naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a slabě po obou stranách poprášíme hladkou moukou
2. Na rozehřátém másle řízky po obou stranách zprudka opečeme, mírně podlijeme horkou vodou, zdroj tepla snížíme, přidáme oloupané, na malé kousky nakrájené stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželku a vše chvíli podusíme
3. Nakonec do šťávy přilijeme zakysanou smetanou smíchanou s moukou, zamícháme a povaříme dalších 5 minut.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami, noky nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy