Vepřové řízky podušené s česnekem a petrželkou, zalité kysanou smetanou.
Ingredience:
4 ks | plátků vepřových řízků |
1 lžíce | petrželky |
1 lžíce | másla |
1/8-1/4 l | zakysané smetany |
3 ks | stroužků česneku |
hladká mouka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné řízky zlehka naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a slabě po obou stranách poprášíme hladkou moukou
2. Na rozehřátém másle řízky po obou stranách zprudka opečeme, mírně podlijeme horkou vodou, zdroj tepla snížíme, přidáme oloupané, na malé kousky nakrájené stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželku a vše chvíli podusíme
3. Nakonec do šťávy přilijeme zakysanou smetanou smíchanou s moukou, zamícháme a povaříme dalších 5 minut.
Podáváme s těstovinami, noky nebo rýží.