REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřový guláš s houbami a klobáskou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového plecka zprudka opečené na šalotce, ochucené červenou mletou paprikou, solí a kmínem, podušené podlité vývarem, později doplněné o kolečka klobásky a nakrájené houby. Hotový guláš dochucený utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, zahuštěný strouhaným tvrdým chlebem.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
250 gmladých hříbků hnědých (v nouzi lze nbahradit žampiony)
200 gšalotky
1 lhovězího vývaru (nebo i vepřového)
1 ksčervené papriky
2 ksstroužky česneku
2 lžícerajského protlaku
sladká mletá paprika
majoránka
tvrdý chléb
sádlo
kmín
pepř
sůl
na ozdobu jarní cibulka a petrželka

Postup:

1. Šalotku nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dozlatova
2. Přidáme nakrájené plecko na kostičky, posypeme červenou mletou paprikou, osolíme, okmínujeme a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo
3. Podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, majoránku a 45 minut dusíme pod pokličkou
4. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené houby, klobásu, červenou papriku a dusíme doměkka
5. Hotový guláš dochutíme utřeným česnekem, pepřem a majoránkou, případně dosolíme a zahustíme strouhaným tvrdým chlebem a ještě 3-5 minut krátce povaříme
6. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek, mírně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy