Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.
Ingredience:
750 g | vepřových žebírek |
2-3 ks | feferonky |
2 ks | sterilované okurky |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
mletý pepř | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Vykostěná vepřová žebírka nakrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme
2. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme
3. K opečenému masu přidáme nadrobno nakrájené sterilované okurky, feferonky zbavené jadřinců a vše společně podusíme, podle potřeby mírně podléváme horkou vodou
4. Do hotového pokrmu vmícháme plnotučnou hořčici, zamícháme, ale dále nevaříme.
Takto upravené kotlety jsou skvělé s tmavým chlebem.