REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřová žebírka dušená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená vepřová žebírka, podušená spolu s okurkami a feferonkami.


Ingredience:
750 gvepřových žebírek
2-3 ksfeferonky
2 kssterilované okurky
3 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
mletý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Vykostěná vepřová žebírka nakrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme
2. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme
3. K opečenému masu přidáme nadrobno nakrájené sterilované okurky, feferonky zbavené jadřinců a vše společně podusíme, podle potřeby mírně podléváme horkou vodou
4. Do hotového pokrmu vmícháme plnotučnou hořčici, zamícháme, ale dále nevaříme.

Doporučení:

Takto upravené kotlety jsou skvělé s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy